Blog

Sorry! My blogs are in Dutch.

Fotoboek "Abandoned Places"

Saal Digital Nederland heeft mij gevraagd een fotoboek te bestellen en hier een review voor te schrijven. Ik heb ervoor gekozen om een fotoboek met mijn urbex foto's te maken.

Het opstellen van het fotoboek ging vrij makkelijk, er waren verschillende thema's voor de gewenste lay-out, maar ik koos voor de simpelste, zodat mijn foto's mooi uitkomen. Het vullen van de pagina's was een fluitje van een cent en het boek was dan ook binnen no time gereed om te bestellen. Ik heb voor een vierkant boek gekozen met foto's over de gehele breedte van de twee pagina's. De periode van bestellen tot en met de levering was kort: woensdag besteld en zaterdag al in huis.

De kwaliteit van het fotoboek is dik in orde. Dikke stevige boekenkaft, en dikke pagina's. De foto's komen ook bijzonder mooi uit. Ik had gekozen voor een glanzende kaft en matte pagina's, en daar ben ik ook tevreden over. Het enige nadeel vind ik dat de pagina's niet geheel plat vallen, ze veren een beetje terug als je een pagina omslaat. En met foto's die over 2 pagina's vallen, is dat wel een beetje zonde. Daarnaast ben ik vergeten er rekening mee te houden om aan het begin en einde twee pagina's vrij te houden, waardoor de foto's ook aan de binnenkant van de kaft zijn afgedrukt. Dat vind ik minder mooi, misschien kan Saal Digital je daar beter van bewust maken tijdens het bestelproces. Of deze blanco pagina's automatisch inladen.

Al met al ben ik erg tevreden met dit Saal Digital fotoboek!

 

 

Portretten in Sri Lanka

Zo, het is weer eens tijd de blog op mijn website een nieuw leven in te blazen.

In oktober vorig jaar heb ik een prachtige reis gemaakt naar Sri Lanka. De mooie natuur én de mensen zijn mij het meeste bij gebleven. Mijn indruk van de Sri Lankanen is dat het hard werkende mensen zijn. Het zijn vrolijke en vriendelijke mensen, soms zelfs een beetje te 'pleased to serve' voor ons als vrijgevochten onafhankelijke Nederlandse reizigers.

Daarnaast willen de meesten graag op de foto, wat heeft geresulteerd in een aantal portretten waar ik wel tevreden over ben. Deze wil ik graag met jullie delen!

Ik ben trouwens groot fan van de fotograaf Eric Lafforgue. Hij maakt voornamelijk portretten van de bevolking in allerlei verre landen. Het vibrante, kleurrijke en de perfecte focus op de ogen in zijn portretten spreekt mij zeer aan. Neem eens een kijkje op zijn website of flickr pagina.

Madness

Jaarlijks op de 1e zondag in juli organiseert Urban Photo Collective een landelijk 'Annual Event'. Dit jaar zat ik in de organisatie, samen met 6 collega-fotografen. Via de huurder van het Verolme terrein kregen we de unieke mogelijkheid om het event op deze schitterende locatie te organiseren. De voorbereidingen betekende een drukke periode, met een overlopende Facebook chat, maar wat een resultaat hebben we behaald!

Het thema dit jaar was Madness, met twee concepten 'Mad Max' en 'Madhatter'. Totaal tegenstrijdig, maar allebei zeer tot de verbeelding sprekend. Alle modellen, stylisten en visagisten hebben hun uiterste best gedaan om er een speciale dag van te maken. Totaal waren er 75 fotografen, 23 modellen en 4 visagisten aanwezig. 

De reacties waren geweldig en de foto's blijven maar binnen stromen. Zie voor meer foto's van allerlei fotografen mijn Pinterest bord.

Tot volgend jaar!