Blog

Sorry! My blogs are in Dutch.

Fotoboek "Abandoned Places"

Saal Digital Nederland heeft mij gevraagd een fotoboek te bestellen en hier een review voor te schrijven. Ik heb ervoor gekozen om een fotoboek met mijn urbex foto's te maken.

Het opstellen van het fotoboek ging vrij makkelijk, er waren verschillende thema's voor de gewenste lay-out, maar ik koos voor de simpelste, zodat mijn foto's mooi uitkomen. Het vullen van de pagina's was een fluitje van een cent en het boek was dan ook binnen no time gereed om te bestellen. Ik heb voor een vierkant boek gekozen met foto's over de gehele breedte van de twee pagina's. De periode van bestellen tot en met de levering was kort: woensdag besteld en zaterdag al in huis.

De kwaliteit van het fotoboek is dik in orde. Dikke stevige boekenkaft, en dikke pagina's. De foto's komen ook bijzonder mooi uit. Ik had gekozen voor een glanzende kaft en matte pagina's, en daar ben ik ook tevreden over. Het enige nadeel vind ik dat de pagina's niet geheel plat vallen, ze veren een beetje terug als je een pagina omslaat. En met foto's die over 2 pagina's vallen, is dat wel een beetje zonde. Daarnaast ben ik vergeten er rekening mee te houden om aan het begin en einde twee pagina's vrij te houden, waardoor de foto's ook aan de binnenkant van de kaft zijn afgedrukt. Dat vind ik minder mooi, misschien kan Saal Digital je daar beter van bewust maken tijdens het bestelproces. Of deze blanco pagina's automatisch inladen.

Al met al ben ik erg tevreden met dit Saal Digital fotoboek!